onsdag 12 juni 2013

Veteranorientering i Sälen Andra tävlingsdagen







Andra dagens tävlingar i Sälen blev uppe vid Färdkällan mellan Högfjällshotellet och Tandådalen.
Dagen började med sol och 10 grader varmt för att sedan lysa hela dagen och temperatur upp mot 18 grader. Alltså en toppen dag sett ur vädersynpunkt. Sedan var det där med orientering och ork. TC var idag beläget relativt högt upp med fin utsikt över östra Tandådalen skidsystem. Det ryktades också om att terrängen idag skulle vara mycket bättre än gårdagens. 
På väg till start kändes de gamla krämporna i benen så jag förstod redan då att det skulle bli en tuff dag. 
Fri start igen men denna gång var det kö på bana B. Ett tag så var det upp till 15-20 st i kö. Så det var bara att vänta och för min del blev det start sist av alla.
När var dags att få kartan och ge sig iväg till första kontrollen, en liten göl på skrå med kontrollsiffra 61, hade jag ställt in mig att gå nogrann kompass samt hålla reda på avståndet. Det var bara så att det fanns raviner och vresiga björkar i vägen så det där med att gå noggrann kompass fick man glömma. När jag nästa var framme så såg jag en skärm med fel kodsiffra. Fortsatte och där dök nästa skärm upp återigen fel kodsiffra. Nu började det bli kris dock dök det upp en skärm till. Skulle jag ha tur den här gången.Bingo, det var rätt kodsiffra.
Bommen kostade mig förmodligen 3 minuter så nu gällde det att hålla i ännu bättre. Som tur var så gick banan nu upp på fjället med bättre sikt och markförhållande. På långsträckan till 4 kontrollen var det nästan så att man så den lilla höjden från 3 kontrollen. Sikten gjorde också att man såg en hel del ryggar som man kunde gå på. Det var bara det att man inte visste vilken kontroll som dessa ryggar skulle till.
Bra sikt
Resterande kontroller låg där de skulle utom sjätte som kom lite för tidigt och 100 meter bredvid mitt stråk.
Maud
Däremot så var det en lång slakmota på vägen hem så farten gick ner till gåfart. Vid femte kontrollen kom jag också i kapp Maud från Vansbro så jag måste erkänna att vi hjälptes åt en del på hemvägen.
Min resultat blev till slut en sjundeplats utav 42 startande vilket är för bra efter ett dåligt löp.

        
Mitt löp med två kraftiga missar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar