fredag 23 december 2011

Hasses Kök

Filmen "Kökschef, när man är ensam hemma" från Hasses kök har utsetts till årets bästa film vid Bengtsebackens filmfestival. Filmen fick även pris för bästa regi.
För de som ej har sett filmen så finns den här http://www.youtube.com/watch?v=egFyr__HcNY
Eftersom filmen blev sådan stor succse med över 20 visningar så planeras en uppföljare troligen nån gång under nästa år.
Många (i alla fall 1) har frågat efter receptet. Det finns i en hel del små varianter. Nedan finns en av dessa.


Pappas peppriga kyckling

1 2 3 4 5
181 röster
Smakrik kycklingrätt med svamp och pepprigt sting blir gott med nykokt ris eller pasta

Ingredienser

4 port

500 g kycklingfilé
150 g champinjoner
1 gul lök
Arla smör-&rapsolja
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
1 tsk hel svart-, vit-, grön- och rosépeppar
1 pressad vitlöksklyfta
100 g socker ärter

Gör så här

Strimla kycklingfiléerna och skär svampen i klyftor. Skala och hacka löken. Stek kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna- Tillsätt svamp och lök, salta. Stöt pepparn i en mortel. Rör ner crème fraiche, peppar, vitlök och sockerärter i pannan. Låt koka någon minut. Servera med pasta eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar