tisdag 13 december 2011

Museum-besök del 1

 Dåligt väder, slask halt och regn. Vad göra? I dag blev det Dalarnas Museum. Jag rekommenderar ett besök eftersom det finns intressanta saker för alla från gammal kultur till modernare saker. Tag dock god tid på er eftersom det tar längre tid än man räknar med. Vi han bara med en bråkdel och får boka in en dag till. Förmodligen blir det någon dag längre fram med slask och regn. Det vi inte hann med är bland annat de filmer som visas.   




Redan i entrén så visas ett antal gitarrer från Hagströms i Älvdalen. Vilka skönheter man producerade där uppe i norra dalen av Dalarna. Däremot så tyckte jag att utställningen var lite tunn. Inte mycket om verksamheten i övrigt.

Däremot så bjöd museet på mycket övrigt. En stor och stilfull utställning över Grangärde socken. Förhållandevis många sockendräkter fast jag saknade förstås Sundbornsdräkten. Vi fastnade också framför en film om gamla tider som Linberedning i Svärdsjö och Vasloppet i Mora. Det var också trevligt att se hur folk var klädda och utrustade vid vintersemester i Sälen. Efter att ha kollat in den stora samlingen kurbitsmålningar så var klockan så mycket att vi blev tvungen att avvika. Tiden bara sprang i väg så vi få ta resten en annan gång. Det som är kvar att kolla in är framförallt dalahäst-samlingen och sedan alla gamla bilder från Falun med industrisatsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar