fredag 19 juli 2013

Oringen Boden

Resdag torsdag den 18.


Vi var tre tappra killar som kl 08.00 startade vår resa i Falun mot Boden och orienterarnas höjdpunkt, nämligen 5-dagars i Boden.
Eftersom avståndet till Boden var 90 mil så ar vårplan att dela upp resan i två etapper. Lämplig övernattningsplats borde vara Umeå. 
Väl i bilen så rullade allt på och snart passerade vi Gävle för vidare resa efter E4:an mot Luleå. Johan körde och själv var jag kartläsare så vi inte körde fel på vår resa mot Luleå och Boden. Allt rullad på och efter 4 timmar så var i Sundsvall. Dags för lunch och uppehåll. IKEA blev ett bra ställe med god mat. Dock var det mycket folk så vårt uppehåll blev hela 45 minuter. Efter en första tankning i Härnösand så blev det pilotbyte. Det var jag som tog över eftersom Benny inte hade körkort för vårt ekipage. Sedan rullade det på i lagom takt och efter en fikapaus så insåg vi att vi borde hinna fram till Boden under dagen. Vid nästa tankning strax före Skellefteå så blev det återigen pilotbyte. Nu fick Johan ta resten av resan till Boden. Kl 19.00 började våra magar skrika på mat så det blev ett stopp på Frasses i Piteå.
Klockan nio på kvällen landade vi i Boden och efter uppställning av husvagnen så blev det lite snack med de klubbkompisar som redan var på plats. Det blev markis så tältet får vi resa i morgon. En sak som var tur att jag tog med, var min röda fliströja eftersom kvällen var kylig. Sängen fick besök relativt tidigt efter den långa resan.

     

1 kommentar:

  1. Kul att läsa om er resa. Ser svårt ut att få till förtältet, lite väl hårt. Finns det nån som satt upp tält? Ni har ändå markisen. Kram Mkr

    SvaraRadera